Twiggy lanserar kollektion för Specsavers

Twiggy lanserar kollektion för Specsavers

Twiggy blev internationellt känd i mitten på 60-talet som världens första supermodell och är en ikon inom mode. Hennes stora ögon, långa ögonfransar och androgyna look syntes på modemagasinens omslag över hela världen. Förutom modellandet är hon även en framgångsrik artist och skådespelare. Nu firar hon 50 år i branschen och lanserar sin första glasögonkollektion med egendesignade bågar i samarbete med Specsavers.

Serien heter Twiggy for Aurora och består av sex bågar designade av Twiggy, eller Lesley Lawson som hon egentligen heter. Stilen är elegant chic och är designade för den sofistikerade kvinnan som tycker att mode även ska vara lite roligt.

– Det har varit oerhört spännande att designa min egen glasögonserie och jag hämtade bland annat inspiration från den svenska skönheten Greta Garbo och från min egen garderob och stil. Serien består av sex olika stilar där alla har fina detaljer som ädelstenar i olika färger och en kristall på tippen av skalmarna, vilket jag tycker är mycket chict, berättar Twiggy.

Twiggy har själv använt glasögon i runt 20 år och har flertalet olika bågar i olika färger och former.

– Jag behöver glasögon för att läsa, köra bil, titta på TV, ja mer eller mindre allt faktiskt! Och jag älskar att variera bågar beroende på vad jag bär för kläder. Mitt främsta modetips till andra kvinnor är att inte fastna i gamla hjulspår utan våga prova nya saker, säger Twiggy.